Informacje techniczne | Płynny alkaliczny środek myjąco-dezynfekujący przeznaczony do stosowania w zakresie przetwórstwa zimnego mleka. Do dezynfekcji powierzchni mających kontakt z żywnością, dezynfekcji wyposażenia, pojemników, naczyń i sprzętów kuchennych i rurociągów związanych z produkcją, transportem, przechowywaniem lub spożywaniem żywności. Wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze. Do profesjonalnego zastosowania. Stosowanie i dozowanie: Urządzenia do dojenia należy myć natychmiast po każdym dojeniu, pojemniki do gromadzenia mleka, zbiorniki do chłodzenia należy myć po każdorazowym ich opróżnieniu. Przed dezynfekcją należy wykonać mycie wstępne letnią wodą. Mycie i dezynfekcję przeprowadzić stosując 0,3-0,5% -owy roztwór użytkowy. (30-50 ml preparatu DEZYNFEKTANT A na 10 l wody). Preparat DEZYNFEKTANT A wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze w stężeniu 0,3% W całym zadeklarowanym okresie ważności tj. przez 9 miesięcy preparat wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze przy stężeniu 0,4%. |